Nespresso – Nespresso & recyclen

Nespresso – Nespresso & recyclen

Over De Podcast

Het recyclen van gebruikte capsules is onlosmakelijk verbonden met de bedrijfsvoering van Nespresso. Al vanaf de introductie van het koffiemerk in Nederland is het mogelijk om gebruikte capsules in te leveren voor recycling. Nespresso heeft in Nederland een speciaal ontwikkeld recyclesysteem waarmee honderd procent van de verkochte capsules verwerkt kan worden. Hierbij wordt de volledige mix aan materialen gescheiden: aluminium wordt gerecycled en opnieuw gebruikt en koffieresten worden omgezet tot biobrandstof en compost. Zo gaat niets van de capsule verloren.

Van
Soort podcast
Host(s)
Rachel van de Pol

Omschrijving

Recyclen
Hoe gaan Nespresso en Coca-Cola om met hun verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid en recycling? Erik van Houten (Nespresso) en Sigrid Verweij (Coca-Cola) reageren op vijf prikkelende stellingen. Wat gebeurt er als je twee internationale A-merken aan één tafel zet? Luister hier de podcast. De capsules van Nespresso lenen zich bij uitstek voor hergebruik. Aluminium heeft tal van voordelige eigenschappen maar de belangrijkste is toch wel dat het eindeloos opnieuw gebruikt kan worden, zonder kwaliteitsverlies. Nespresso Managing Director Daniel Schneider: “We hebben het nu over recycling alsof het iets bijzonders is. Maar dat is het niet. Het moet juist iets normaal worden. Omdat mensen dat zélf willen.”
Duurzaamheid
Hoe gaat Nespresso om met duurzaamheid en recycling van de capsules? Koffie-expert en -ambassadeur Vivianne van Weele en influencer Jordy Casteleijn gaan in gesprek over hoe een goede kop koffie goed past in een duurzaam leven waarin je vanzelfsprekend ook recyclet. Een inspirerend gesprek over duurzaam genieten, een bezoek aan een recyclingfabriek en de waarde van aluminium. Luister hier de podcast! Genieten maar het liefst zonder schuldgevoel, dat is wat koffiedrinkers van Nespresso verwachten. Hoe hou je de koffiekwaliteit optimaal, zonder de duurzaamheid geweld te doen? Vooral jonge koffiedrinkers willen zeker weten dat de capsules na gebruik niet verloren gaan in het milieu. Dat is de complexe som waar technical en quality manager Astrid Haas van Nespresso in haar dagelijkse werk een oplossing voor moet vinden.

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials