Sublime – HitStory

Sublime – HitStory
1 Aflevering 17
Janet Jackson - What have you done for me lately
5:38
2 Aflevering 21
Prince & The Revolution - Kiss
6:45
3 Aflevering 26
Black Eyed Peas & Sergio Mendes - Mas Que Nada
6:56
4 Aflevering 29
Luther Vandross - Never Too Much
6:49

Over De Podcast

In deze playlist luister je naar bijzondere verhalen achter de muziek! In ‘HitStory’ vertelt Sublime DJ Jaap Brienen het verhaal achter een bekende funk, soul of jazz hit. Hoe ontstond het liedje eigenlijk?
Van
Soort podcast
Release Date
24 April
Host(s)
Jaap Brienen

Omschrijving

Aflevering 17
Einde zomer 1985: Er werd gewerkt aan een fantastisch album, heel veel goede liedjes maar toch ontbrak er nog iets.. Hoe Jimmy Harris "zijn liedje" afstond aan Janet Jackson. Het verhaal achter de hit 'What have you done for me Lately'
Aflevering 21
Prince gaf de demo ooit aan het bandje van zijn bassist, want misschien kon hij er nog wat mee. Dat bleek meer dan waar, want het resultaat was ongekend en zorgde voor knallende ruzie tussen de twee. Jaap vertelt je het verhaal over Prince's hit Kiss!
Aflevering 26
Hoe de grote Will.I.am met knikkende knieën en een tas vol herinneringen aanbelt bij "The Boss of Bossa Nova" (Sergio Mendes) met de vraag, zullen we samen een liedje maken? Het verhaal achter Mas Que Nada!  
Aflevering 29
Jarenlang was hij achtergrondzanger voor veel grote sterren, en allemaal zeiden ze dat hij het in zich had om zelf een ster te worden. Maar dat lukte alsmaar niet. Totdat Luther Vandross nog één, ultieme poging deed. Jaap Brienen vertelt het verhaal achter "Never too much".

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials