Vodafone – Samen Digitaal Vooruit

Vodafone – Samen Digitaal Vooruit
1 Een uitstekend netwerk als basis
19:33
2 Werken in de cloud: nu en straks
22:11
3 Betere dienstverlening voor orthopedische patiënten
18:08
4 Een digitale werkplek die staat als een huis
20:58

Over De Podcast

De evolutie van de digitale werkplek is in een historische stroomversnelling terecht gekomen, ziet Thomas Mulder als hr-directeur bij VodafoneZiggo. ‘Op deze werkrevolutie moeten we na COVID goed doorpakken’. Als thuiswerken ons iets heeft geleerd, is het het belang van blijven opereren in teams. Hoe we dat nu al én straks in de toekomst gaan faciliteren, hoor je in de podcast in opdracht van Vodafone Ziggo.

Van
Soort podcast
Release Date
1 October
Host(s)
Frank du Mosch

Omschrijving

Een uitstekend netwerk als basis
Positieve aanbevelingen van tevreden klanten zijn voor de Nederlandse meubelfabrikant Prominent speerpunt voor de aanwas van nieuwe klandizie. Prominent richtte samen met Vodafone Business een digitale werkplek in gericht op service en een hoge klanttevredenheidsscore. Een fraai Nederlands familiebedrijf met een historie van ruim twee decennia; dat is wat Frank Scholte aantrof toen hij als it-directeur aan de slag ging bij de Nederlandse meubelfabrikant Prominent. Het merk is met name bekend van de sta-opstoelen. Deze comfortabele fauteuils helpen, dankzij technisch vernuft, gebruikers makkelijker op te staan.
Werken in de cloud: nu en straks
De evolutie van de digitale werkplek is in een historische stroomversnelling terecht gekomen, ziet Thomas Mulder als hr-directeur bij VodafoneZiggo. “De focus moet nu honderd procent op het teamgevoel komen te liggen.” Door de pandemie is het thuiswerken, en dus de noodzaak van een naadloos werkende digitale werkplek, nog urgenter geworden, zegt Thomas Mulder van VodafoneZiggo. Hoewel Mulder niet werd overvallen door de shift van kantoor naar keukentafel, heeft het hem toch verbaasd hoe snel de overgang naar volledig thuiswerken is gegaan en hoe goed dat heeft uitgepakt. “We doen veel onderzoek naar de tevredenheid van werknemers. Die is omhooggegaan, net als het ziekteverzuim is gedaald en de productiviteit gestegen.”
Betere dienstverlening voor orthopedische patiënten
Het vak van orthopeed staat op een kantelpunt. Om de overgang naar een gedigitaliseerde vorm van dienstverlening zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt bij OIM Orthopedie volop ingezet op het inrichten van de digitale werkplek “Onze medewerkers verwachten hoogwaardige digitale ondersteuning,” zegt Allan Hofstede. Hij is hoofd ict bij OIM Orthopedie, een orthopedische instrumentenmakerij met 28 vestigingen door heel Nederland. OIM Orthopedie werd opgericht in 1981 en werkt samen met 54 ziekenhuizen en revalidatiecentra door heel Nederland. Jaarlijks bedienen ze zo’n 60.000 cliënten. In de loop der jaren was bij OIM Orthopedie een wirwar van ict-dienstverleners ontstaan. Daar heeft Hofstede, zelf van oorsprong fysiotherapeut, een einde aan gemaakt door een groot deel van de mobiele, cloud- en internet infrastructuur bij Vodafone Business onder te brengen.
Een digitale werkplek die staat als een huis
Bouwbedrijf Klokgroep is binnen de bouwwereld een absolute voorloper op het gebied van digitalisering. Door werknemers op kantoor en de bouwplaats efficiënter te laten communiceren, krijgen huizenkopers meer service en verbetert de winstgevendheid. Het nieuwe werken dat de Klokgroep in 2017 introduceerde, was letterlijk een manier om door de eigen hokjes heen te breken, zegt Joris Geutjes. Hij is verantwoordelijk voor het it-infrabeheer bij het Nijmeegse bouwbedrijf. Aanleiding destijds was de samenvoeging van twee kantoorlocaties. Van kleine kamers naar een lichte, open ruimte met flexibele vergaderplekken. Geutjes: “In het nieuwe pand konden we gelijk een nieuwe manier van werken introduceren.”

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials