Audiohuis

NieuwsRedactionele podcast, branded podcast of chatcast? Dit zijn de verschillen
Redactionele podcasts, branded podcasts, chatcast: de verschillen

Redactionele podcast, branded podcast of chatcast? Dit zijn de verschillen

Podcasts zijn er in allerlei soorten en maten, voor ieder wat wils. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen al die podcasts? Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen een redactionele podcast, branded podcast en chatcast (plus podcasttips!).

Audiohuis is een toonaangevende audio-uitgever waar we podcasts maken in alle vormen. Nieuwsgierig naar die verschillende vormen? Daarover vertellen je alles in onderstaand artikel.

De redactionele podcast

Bij iedere podcast is het verhaal leidend, maar dat geldt des te meer voor een redactionele podcast. Een redactionele podcast is een productie waarbij een journalistiek audioverhaal wordt verteld. Het verhaal kent bijvoorbeeld een maatschappelijke waarde, is gemaakt op basis van journalistieke waarden en is redactioneel onafhankelijk.

Bij Audiohuis hebben we verschillende redactionele podcasts geproduceerd. In True Crime Pro’s brengen oud-forensisch rechercheur John Pel en voormalig undercover-agent Marcel van de Ven zaken aan het licht die voor velen van ons altijd een ver-van-je-bed-show zouden zijn. In Niet te Geloven gaat Ruben van Haften in gesprek met zijn vader Wout. Wout is niet alleen zijn vader, maar ook dominee. Wat als je overtuigingen lijnrecht tegenover elkaar staan? Vader en zoon onderzoeken die vraag samen met onder andere wetenschappers, kerkverlaters en gebedsgenezers. Duik jij liever in legendarische speeches uit de geschiedenis? Luister dan naar Threesome of Speech. 

Podcasttips: Audiohuis redactionele luistertips

Branded podcast

Bij Audiohuis maken we niet alleen redactionele producties, maar brengen we ook talentvolle makers en merken bij elkaar. Op die manier brengen we de boodschap van het merk onder de aandacht bij betrokken luisteraars, die naadloos aansluiten bij de doelgroep van het merk.

Bij Audiohuis deden we dat onder andere voor Hertog Jan met de podcast Uit een ander vaatje. We sloegen de handen ineen met It Cosmetics en &C voor de podcast No Filter Needed, met Rianne Meijer als host en gasten van Monica Geuze tot Anna Nooshin en Jade Anna. Daarnaast gingen we aan de slag voor Odido. Want wie maken zakelijk gezien nu het echte verschil? Dat hoor je in De Verschilmakers. 

Podcasttips: Audiohuis branded podcasts luistertips

De chatcast

In een chatcast voeren verschillende personen samen een gelijkwaardig gesprek. Vaak is een chatcast persoonlijk, zijn de makers openhartig en voelt het alsof je meeluistert met een gesprek aan de keukentafel. Zin om een leuke chatcast te luisteren – als je bijvoorbeeld een zware dag achter de rug hebt en zin hebt in wat humor en lichtheid? Luister naar één van onderstaande Audiohuis producties.

Podcasttips: Audiohuis chatcast luistertips 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials