De Kiescast

De Kiescast

Over De Podcast

Weet jij al naar wie jouw stem gaat voor de Europese verkiezingen van 6 juni? En weet je überhaupt hoe dat systeem in elkaar zit? Wij zijn vijf vrienden en wij wisten het niet precies. Daarom hebben we de ideeën van alle Europese partijen samengevat in korte afleveringen. Alles om goed voorbereid naar de stembus te gaan.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Eerst maakten we categorieën van de belangrijkste politieke thema’s die er in Europa spelen. Je hoort ze terug in de afleveringen. Vervolgens plozen we de websites uit van alle Europese fracties. Vaak staan hun standpunten beschreven in manifesten per thema. In de afleveringen nemen we zoveel mogelijk de taal van de partij over, om onze kleuring te minimaliseren en zoeken we vooral naar standpunten die de partij eigen maakt, zodat je goed hoort waar de partijen op verschillen. Altijd was er een tweede paar ogen die de samenvatting checkte.

Alles is door één van de vrienden ingesproken, zodat ook daar zo min mogelijk kleuring in zit en omdat hij een goede microfoon heeft.

De Kiescast. Een podcast van vijf kiezers, Rick Uilenbroek, Thijs Joosten, Sam Hogervorst, Matthijs Linck en Phillip Melger in samenwerking met Audiohuis.

Van
Soort podcast
Release Date
8 May
Host(s)
Rick Uilenbroek

Omschrijving

De Kiescast

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials