Audiohuis

AlbumsStrijden voor gelijke beloning in nieuwe podcastserie

Strijden voor gelijke beloning in nieuwe podcastserie

Wereldwijd verdienen vrouwen nog steeds veel minder geld dan mannen. Oók als ze hetzelfde werk doen. Hoe kunnen we dit voorgoed veranderen? In de nieuwe vierdelige podcastserie ‘Sophie en Coco naar het einde van de loonkloof’ nemen Sophie van Gool en Coco van Beveren je mee in hun strijd voor gelijke beloning met de campagne Ik Verdien Meer.

Het beeld van Nederland als land waarin alles goed geregeld is en iedereen gelijke kansen heeft, blijkt vooralsnog een sprookje. In een werkend leven telt het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen namelijk gemiddeld op tot €300.000. En dat terwijl er in ons land al bijna 50 jaar een wet is voor gelijke beloning.

In deze podcastreeks onderzoeken Sophie en Coco hoe zij Nederland in beweging kunnen krijgen om de loonkloof te dichten. Maar dat is niet eenvoudig. Want hoe dicht je die en hoe komt het dat dit nog niet is opgelost? Ook reizen zij af naar IJsland: het zogenoemde walhalla van gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Zo staat IJsland aan kop van de Gender Equality Index die de gendergelijkheid meet binnen de Europese Unie en haar lidstaten. En dat IJsland goed bezig is, bewezen ze al op 24 oktober 1975. Op die dag legden zo’n 90% van alle IJslandse vrouwen hun werk neer en gingen zij de straat op om aan te tonen dat vrouwen onmisbaar zijn in de samenleving. Wat kunnen wij van hen leren?

‘Sophie en Coco naar het einde van de loonkloof’ is een vierdelige podcastserie van Audiohuis, VBK Audiolab en Uitgeverij Business Contact. De podcast is nu te beluisteren op je favoriete podcastapp. Meer informatie over hun actie vind je op www.ikverdienmeer.com. Op deze site lees je wie de actie allemaal steunen en wat jij zelf kunt doen om de loonkloof te dichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials