Audiohuis

NieuwsWat kan een branded podcast voor jouw bedrijf betekenen?
Podcast opname

Wat kan een branded podcast voor jouw bedrijf betekenen?

Podcasts zijn razend populair. Het aantal luisteraars blijft toenemen. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze vorm van content om hun klanten te bereiken. Wat zijn de voordelen van een branded podcast voor jouw merk?

Laten we beginnen bij het begin, want wat is een branded podcast precies? Als we deze vraag aan ChatGPT stellen, krijgen we het volgende antwoord:

“Een branded podcast is een vorm van podcasting waarbij een bedrijf of merk inhoud produceert en publiceert in de vorm van podcastafleveringen.”

Overweeg je met jouw bedrijf te investeren in een branded podcast? Lees dan verder over de vele voordelen.

Veel kansen in de podcastmarkt

De podcastmarkt is bij uitstek een kansrijke markt. Niet alleen gaan er steeds meer mensen naar podcasts luisteren; er komen steeds meer manieren om dit te doen. Denk aan je telefoon, tv, auto, smartwatch en smartspeakers. De keuze is reuze! Steeds meer mensen weten podcasts te vinden. Volgens onderzoek van Markteffects Podcast Monitor is het aantal luisteraars in vier jaar tijd bijna verdubbeld. Waar in 2019 een kwart van de mensen aangaf weleens naar een podcast te luisteren, is dit in 2023 gestegen naar 49%.

Betrokkenheid met je publiek

Als merk wil je het liefst zoveel mogelijk mensen bij je product of dienst betrekken. Met een branded podcast creëer je meer betrokkenheid met je publiek door waardevolle verhalen en/of inzichten te delen. Een branded podcast hoeft niet over je merk zélf te gaan. Door je merk te noemen of door het te verbinden aan een podcast kan je al het gewenste effect bereiken.

Je publiek vergroten

Er luisteren dus steeds meer mensen naar podcasts. Door een reeks te lanceren kan je dan ook een nieuw publiek aantrekken. Een publiek dat eerder misschien wel lastig te bereiken was.

Bouwen aan je merkreputatie

Een branded podcast biedt de kans om je publiek de menselijke kant van je bedrijf te laten zien. Persoonlijke gesprekken en interessante interviews kunnen positief bijdragen aan je merkreputatie. Door je merk te koppelen aan een podcast met unieke informatie en inhoudelijke informatie laat je zien dat je veel kennis hebt binnen het vakgebied, waardoor mensen meer vertrouwen krijgen in je merk.

Audiohuis als audiopartner
Overweeg je ook podcasts op te nemen in jouw audio content strategie? Audiohuis zorgt voor de totaalproductie van jouw podcast waarbij wij helpen met het voorbereiden, scripten en organiseren, en indien gewenst, distributie. Samen zoeken we naar het verhaal, de stemmen en de muziek die jouw merkidentiteit versterken. Neem contact met ons op voor vragen of een oriënterend gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials