Univé – Supporter van Sport

Univé – Supporter van Sport
1 The Atlantic Dutchesses
0:34
2 Nijmeegse Vierdaagse
19:41
3 Giro di KiKa
19:26

Over De Podcast

Univé vindt sporten en bewegen belangrijk, voor iedereen. Jong, oud, met en zonder beperking. Met Supporter van Sport laat Univé zien wat er in het hart van de sportsamenleving speelt, van topsport tot breedtesport, van verenigingen tot evenementen.

Van
Soort podcast
Release Date
24 April
Host(s)
Francis Broekhuijsen & Rachel van de Pol

Omschrijving

The Atlantic Dutchesses
Vier vrouwen, een roeiboot en één doel: meedoen aan de zwaarste race ter wereld, 5000 kilometer roeien en geld ophalen voor een goed doel: onderzoek naar hartfalen bij vrouwen. Luister deze podcast! Melissa Vooren was een van de roeisters in het vrouwenteam dat deelnam aan Talisker Whisky Atlantic Challenge, de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld. Met z'n vieren roeiden ze niet alleen een indrukwekkende race, maar haalden ze ook een prachtig bedrag op voor het goede doel. In deze podcast vertelt Melissa over deze sportieve prestatie en bijzondere ervaring. Ook schuift Fons Roosenboom aan. Als sponsormanager van Univé én hartpatiënt weet hij als geen ander hoe belangrijk een gezond hart is.
Nijmeegse Vierdaagse
Al vanaf haar elfde (!) jaar loopt Wilma Ebben ieder jaar de Nijmeegse Vierdaagse. Ze is dan ook ongelooflijk verknocht aan het beroemde én grootste wandelevent ter wereld waar zo'n 45.000 mensen vier dagen achter elkaar dertig, veertig of vijftig kilometer lopen. Helaas gaat ook dit jaar het sportieve evenement niet door vanwege de coronapandemie. Maar... liefhebbers kunnen er wel voor kiezen de Alternatieve Vierdaagse te lopen. Wilma maakt graag gebruik van deze mogelijkheid. Mét een bijzondere, extra missie: ze wandelt van 20 tot en met 23 juli niet alleen voor haar eigen plezier, maar zamelt ook nog eens geld in voor een goed doel: Make a wish. Maak kennis met de gepassioneerde Vierdaagse-fan Wilma in deze podcast!
Giro di KiKa
Sport kan zoveel meer zijn dan alleen het leveren van een lichamelijke prestatie. Ronny Oude Veldhuis trotseerde na drie keer afgelasten door Corona en twee jaar trainen eindelijk de Dolomieten tijdens de Giro di KiKa. Tijdens deze vijfdaagse toertocht haalt hij samen met een goede vriend geld op voor onderzoek naar kinderkanker. Luister nu de podcast waarin Ronny Oude Veldhuis vertelt hoe het is om zo'n sportieve prestatie neer te zetten met een groter maatschappelijk doel. Na een flink aantal jaar trainen begint Ronny samen met zijn vriend Fred aan hun die ultieme uitdaging: De Giro di KiKa is een vijfdaagse toertocht door de Dolomieten en de Passo di Stelvio met vijf bergetappes over 500 kilometer, met maar liefst dertienduizend hoogtemeters. In de podcast sluit ook Jakolien van Eijk van KiKa aan. Zij vertelt over de bijzondere samenwerking tussen KiKa en Univé en wat ze tot nu toe bereikt hebben.

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials