Audiohuis

Nieuws‘De eeuw van de vrouw’: een podcastreeks van bestsellerauteur Suzanna Jansen en podcastmaker Rachel van de Pol

‘De eeuw van de vrouw’: een podcastreeks van bestsellerauteur Suzanna Jansen en podcastmaker Rachel van de Pol

In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk als in de afgelopen 100 jaar. Hoe verliep de strijd om behandeld te worden als gewoon mens? En hoe beïnvloedt dit de maatschappelijke positie van vrouwen nu? Dat onderzoeken bestsellerauteur Suzanna Janzen en podcastmaker Rachel van de Pol in deze nieuwe zesdelige podcastreeks.

Mansplaining, loonkloof, orgasmekloof… nog iedere dag lopen vrouwen op tegen onzichtbare muren. In ‘De eeuw van de vrouw (…en dus die van ons allemaal)’ wordt duidelijk hoe deze muren in feite een erfenis van de afgelopen eeuw zijn, en dat het geen wonder is dat die erfenis nog iedere dag onze huiskamers insijpelt en onze rolpatronen beïnvloedt.

De zoektocht van Jansen en van de Pol brengt de luisteraar in zes afleveringen langs verschillende onderwerpen: je stem (mogen) laten horen als vrouw, de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt, seks, ouderschap, het gat in de medische kennis over vrouwen en de (onder)vertegenwoordiging van vrouwen in de geschiedschrijving.

‘De eeuw van de vrouw (… en dus die van ons allemaal)’ is een productie van Audiohuis, VBK AudioLab en Ambo|Anthos. De eerste vier afleveringen zijn nu te beluisteren op je favoriete podcastapp. Deze podcastreeks bouwt voort op het boek ‘De omwenteling of de eeuw van de vrouw’ van Suzanna Jansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials