Audiohuis

NieuwsLale Gül en Ronit Palache maken podcastserie ‘Van God Los’

Lale Gül en Ronit Palache maken podcastserie ‘Van God Los’

In de podcastserie Van God Los gaan Lale Gül en Ronit Palache in gesprek met mensen die hun geloof achter zich hebben gelaten. De reeks vertelt het verhaal van een – vaak onzichtbare – strijd achter Nederlandse voordeuren. 

Wat betekent het om op te groeien met god – is je kindertijd dan heel anders dan de jeugd van iemand die niet religieus is opgegroeid? Hoe voelt het om anders te zijn dan de rest, om als enige te twijfelen aan de verhalen en regels die horen bij de gemeenschap? En als je je losmaakt van het geloof, blijkt de liefde van je familie dan voorwaardelijk of onvoorwaardelijk?

Lale en Ronit trappen elke aflevering af met een een-op-eengesprek. Daarna leren we Ayda, Micha, Mathilde, Rayan, Daniella en Fieke kennen via hun verhalen over het geloof, over onderwerpen als opgroeien met god, afscheid moeten nemen van familie en dierbaren en het opbouwen van een nieuw leven in een wereld die zo anders is dan die waar je in opgroeide.

Het eerste seizoen van Van God Los bestaat uit vijf afleveringen. Van God Los is ontwikkeld door Audiohuis, VBK Audiolab en Kosmos Uitgevers.

Over de makers

Lale Gül (1997) debuteerde in 2021 met de bestseller Ik ga leven. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek en is ze columnist bij onder meer Het Parool. Ronit Palache (1984) is journalist, auteur en interviewer. Onlangs verscheen van haar hand Elk boek is een gevaar, een bloemlezing van het werk van schrijver en criminoloog Andreas Burnier. Momenteel werkt zij aan de UvA een proefschrift over geloofsgemeenschapverlaters in Nederland.

Beluister en volg de podcast via je favoriete podcast-app (o.a. Spotify, Apple Podcasts) en blijf automatisch op de hoogte van nieuwe afleveringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials