Audiohuis

NieuwsUitgeverij VBK gaat samenwerking met Audiohuis aan

Uitgeverij VBK gaat samenwerking met Audiohuis aan

Marktleider van de Nederlandse boekenmarkt VBK, breidt haar activiteiten uit met audio. Daarvoor slaat de uitgeverij de handen ineen met Audiohuis.

De audioactiviteiten VBK zullen onder de naam VBK AudioLab plaatsvinden. Waar VBK doorgaans relevante onderwerpen en verhalen hoofdzakelijk in boeken vangt, zal het uitgeefproces nu met de vraag beginnen: welke mediavorm leent zich het beste voor een onderwerp? Podcast, boek, of beide?

Uit boeken kunnen podcasts voortvloeien, maar andersom is ook mogelijk. De vraag naar goede audiocontent blijft groeien, voor VBK de hoofdreden om daarop in te spelen en een audiotak op te starten. Zodoende kunnen ze relevante inhoud bij hun publiek onder de aandacht blijven brengen, of dit nu in lees- of audiovorm is.

Voor dit traject zochten ze een ervaren audiopartij met een groot distributienetwerk, die hen kan faciliteren en ontzorgen in hun audioproducties. Die hebben ze gevonden in Audiohuis. Andersom heeft Audiohuis in VBK AudioLab een sterke inhoudelijke partner gevonden, waarmee ze samen onafhankelijke spraakmakende podcasts willen uitgeven. VBK heeft als geen ander een neus voor bijzondere onderwerpen die een breder publiek verdienen.

Producties in gang

Er zijn al twee audioproducties in volle gang: Fulltime Vrijheid en Discomfort Zone. Fulltime Vrijheid gaat over vrouwen die financiële vrijheid hebben weten te veroveren. Dit gaat verder dan een dikke loonstrook. Het gaat erom dat vrouwen een leven weten te creëren waarin ze kunnen doen wat zij willen, en dat is in Nederland niet altijd vanzelfsprekend. Bijna de helft van de vrouwen is financieel afhankelijk. Presentator Talitha Muusse voelt dit onderwerp tot in haar tenen. Het is dan ook geweldig dat zij op haar bevlogen en ontwapende wijze de gesprekken met deze vrouwen leidt.

Discomfortzone en Fulltime Vrijheid

De podcastserie Discomfort Zone gaat over de vraag hoe je in een zoektocht naar zingeving beland. Die gaat vaak gepaard met een verhaal waarvan je denkt: hoe ben ik hier in hemelsnaam beland?! Maar achter alle vreemde en zogenoemde “zweverige” ervaringen zitten hele menselijke vragen die over de ups en downs van het echte leven gaan. Op zeer persoonlijke wijze gaat journalist Rachel van de Pol het gesprek aan met een mix van bekende en onbekende Nederlanders. Van de Pol zelf is ook niet onbekend met eigenzinnige zoektochten naar zingeving. Zo heeft ze onder meer een jaar lang iedere dag een goede daad gedaan en hierover geblogd.

De eerste twee afleveringen van Discomfort Zone zullen donderdag 4 november live gaan met als gasten radio dj Angelique Houtveen en bladenmaker Onno Aerden. Een week later woensdag 8 november op European Equal Pay Day, gaat Fulltime Vrijheid live. In de eerste aflevering speelt Talitha Muusse haar salarisonderhandeling met de publieke omroep na met onderhandel-expert Sophie van Gool. Ze is auteur van het boek Waarom vrouwen minder verdienen – en wat we eraan kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials