Audiohuis

Nieuws5 Podcasttips van 2024 – deel 1

5 Podcasttips van 2024 – deel 1

Er komen zoveel nieuwe podcasts uit! Daarom geven we je ieder kwartaal een lijstje met niet te missen podcasts. Deze releases van de afgelopen maanden zijn volgens ons de moeite waard.

1. Zij is van mij

Wist je dat er in Nederland iedere acht dagen een vrouw wordt vermoord? In de achtdelige podcastserie van De Telegraaf onderzoekt Saskia Belleman hoe het beter kan. Want waarom kunnen sommige mannen niet accepteren dat een vrouw een punt zet achter de relatie? Waarom komt hulp vaak pas als het te laat is? En welke lessen kunnen we trekken uit het buitenland? In gesprekken met slachtoffers, nabestaanden, plegers, de politie, het OM, strafrechtadvocaten en wetenschappers gaat de rechtbankverslaggever van De Telegraaf op zoek naar antwoorden.

2. Niet te Geloven

Als kind wilde Ruben van Haften – net als zijn vader Wout – dominee worden. Later brokkelde zijn geloof bruut af en nu lijken de levensvisies van vader en zoon recht tegenover elkaar te staan. In plaats van veroordelen, wat veel lijkt te gebeuren in de samenleving, gaan ze in gesprek om elkaars werelden te begrijpen. Niet te Geloven is een podcastreeks over geloven, de impact van een kerkelijke opvoeding, seksualiteit, wonderen, hoe los te komen van een overtuiging en de rol van geloof anno nu.

3. Over Mijn Lijk – de podcast

Al 10 seizoenen leren we dappere en inspirerende jonge mensen kennen in de tv-serie Over Mijn Lijk. Maar nog nooit eerder bespraken mensen uit de verschillende seizoenen dit met elkáár. In deze speciale podcastserie van Over Mijn Lijk neemt Tim Hofman ons mee in hoe het nu met de deelnemers gaat. Ook komen er deelnemers en nabestaanden uit verschillende seizoenen samen om te praten over bonustijd, het hiernamaals, of wat als je partner of kind doodgaat?

4. Vroeger vs Nu

Wat deden onze ouders vroeger, wat nu écht niet meer kan? En wat doen we nu zelf waarvan we dachten dat we dit nóóit zouden doen? Met haar nuchtere, scherpe en humoristische blik gaat comedian Fleur Overgaag samen met haar gasten op zoek naar antwoorden op de vraag: ‘Was vroeger alles beter?’.

Van ouders van samengestelde gezinnen tot kindvrije gasten. In deze podcastreeks gaat Fleur in gesprek met uiteenlopende gasten. Heb of wil je geen kinderen? Geen probleem! Deze podcast is voor iedereen die kind is geweest, dus ook voor jou.

5. Opgezwolle Eigen Wereld: De Rest Is Geschiedenis
Op 23 januari 2006 komt Eigen Wereld uit. Het beste, meest geroemde album van hiphopformatie Opgezwolle. Het was ook meteen ook hun laatste album. 15 jaar later is nog steeds onbekend waarom de succesformule ophield te bestaan. Kees de Koning gaat opzoek naar antwoorden en spreekt met Delic, Sticks en Rico.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials