Audiohuis & VBK AudioLab – Fulltime Vrijheid

Audiohuis & VBK AudioLab – Fulltime Vrijheid
1 Aflevering 1
Sophie van Gool
44:04
2 Aflevering 2
Irina Silva Fortes
46:14
3 Aflevering 3
Myrthe de Groot
42:29
4 Aflevering 4
Sylvana Simons
47:32
5 Aflevering 5
Li An Phoa
37:51
6 Aflevering 6
Maaike Wind
43:12

Over De Podcast

Fulltime Vrijheid is dé podcast over financiële vrijheid. Ondernemer Talitha Muusse gaat in gesprek met inspirerende vrouwen die financieel vrij zijn. Dat gaat verder dan een dikke loonstrook: deze vrouwen creëren een leven waarin ze kunnen doen wat zij willen.

Dat is in Nederland niet altijd vanzelfsprekend, want bijna de helft van de vrouwen is financieel afhankelijk. Des te belangrijker om het thema een podium te geven. In haar podcast verkent Talitha dit onderwerp in zes afleveringen .In het eerste seizoen spreekt ze o.a. met Sophie van Gool, Irina Silva Fortes, Myrthe de Groot, Sylvana Simons en Li An Phoa.

De hoofdvraag in iedere aflevering is: hoe creëer je voor jezelf een toekomst waardoor je niet meer gebonden bent aan je loonstrook (en partner), maar een leven kan leiden waarin je vrij en onafhankelijk bent?

Van
Soort podcast
Release Date
10 November
Host(s)
Talitha Muusse

Omschrijving

Aflevering 1
‘Als je tijdens je onderhandelingen niet één keer nee hebt gehoord, heb je te laag ingezet.’ Het is één van de belangrijkste tips van ‘Salaristijger’ Sophie van Gool. Een pittige onderhandeling kan voelen als een conflict - en ruzie met je nieuwe baas of opdrachtgever, dat is precies niet wat je wilt. Dus ga je dat moeilijke gesprek maar uit de weg. Zonde, zegt Sophie. Want door stevig te onderhandelen kun je juist indruk maken op je (nieuwe) baas of opdrachtgever. En ieder beetje dat je erbij krijgt, is extra financiële ruimte die je maandelijks terugziet op je rekening. Talitha doet een poging tot salarisverhoging in een rollenspel met ‘NPO-baas’ Sophie. Ze blijkt nog heel wat te kunnen leren.
Aflevering 2
Irina Silva Fortes wordt op jonge leeftijd moeder van een zwaar gehandicapte zoon. Kort daarna loopt de relatie met de vader van het kind stuk, trekt ze bij haar moeder in en belandt ze in de bijstand. Niet de ideale omstandigheden voor het opzetten van een succesvolle eigen zaak, zou je zeggen, maar Irina bewijst dat het kan. Tijdens haar bijstandsperiode experimenteert ze met het natuurlijk behandelen van kroeshaar en krullen. Al snel tovert ze de gang van haar moeders appartement om tot provisorische kapperszaak. En niet veel later opent ‘de Krullenfluisteraar’ haar eigen salon: het befaamde Morango Curls in Rotterdam.
Aflevering 3
Van voedselbank naar vastgoedvrouw, dat is het verhaal van Myrthe de Groot in een notendop. Ze groeide op bij haar moeder, die een handicap heeft. Het gezin was afhankelijk van de voedselbank en had 40 euro per week te besteden. Deden ze boodschappen, dan ging er een rekenmachine mee. Als kind wist Myrthe een ding zeker: later wilde ze onbezorgd kunnen tanken en boodschappen doen zonder op haar saldo te hoeven letten. Dat is gelukt: Myrthe heeft meer dan honderd panden in eigendom, en met haar bedrijf Actief helpt ze anderen om ook te beleggen in vastgoed. Want het is helemaal niet ingewikkeld, of alleen mogelijk voor rijke mensen, stelt Myrthe. Volgens haar is het ook voor jongeren en zelfstandigen een ideale manier om te werken aan financiële zekerheid.
Aflevering 4
Sylvana Simons verliet op haar veertiende het ouderlijk huis in Hoorn om te genieten van het nachtleven in Amsterdam. De middelbare school maakte ze niet af, maar dat wil niet zeggen dat ze geen ambitie had. Sylvana wist wel degelijk wat ze wilde en deed haar lessen zelf op bij wat ze noemt: 'The University of Life'. Na een carrière als danseres en presentatrice koos ze voor de politiek. Als Tweede Kamerlid van haar partij BIJ1 streeft ze naar 'radicale gelijkwaardigheid'.
Aflevering 5
'Waar gaat jouw hart van zingen? Luister daarnaar en laat dat veel meer zingen.' Dat is dé oproep van Li An Phoa: de vrouw die strijdt voor drinkbare rivieren. Als student zegde ze haar kamer op omdat ze het belangrijker vond om geld uit te geven aan gezond en milieuvriendelijk eten. Li An studeerde filosofie, bedrijfskunde en holistic science. En ze leefde 13 jaar lang zonder huis. Van haar stichting Drinkable Rivers maakte ze een succesvolle beweging, onafhankelijk van subsidies. De boodschap die ze meegeeft aan haar studenten is dan ook: Laat je niet beperken door financiële middelen - want alles kan als je het maar wilt.Shownotes* Het boek Drinkbare rivieren* De website van de stichting Drinkable Rivers * Volg Lia An via InstagramVolg Talitha via* Twitter* InstagramPre-roll - Sophie & Coco
Aflevering 6
Fuck Die Studieschuld! Zo heet het platform van Maaike Wind. Maaike studeerde af met een studieschuld van bijna 52.000 euro. Heel lang durfde ze niet te kijken naar hoe hoog haar schuld was. Toen ze dat wel deed, schrok ze zich rot. Ze piekerde er veel over, schaamde zich en voelde zich moedeloos. Begin 2019 was ze dit zat en nam ze een ongewoon besluit: de resterende 33.000 euro zou ze in twee jaar tijd helemaal aflossen.

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials