Interpolis – Onderneming van Betekenis

Interpolis – Onderneming van Betekenis
1 S1 - Aflevering 1
This is the first podcast
2 S1 - Aflevering 2
This is the second podcast
3 S1 - Aflevering 3
This is the third podcast
26:53
4 S1 - Aflevering 4
This is the fourth podcast
25:04
5 S2 - Aflevering 1
Inflatie
11:04
6 S2 - Aflevering 2
Arbeidskrapte
10:43
7 S2 - Aflevering 3
Veilig verduurzamen
10:43
8 S2 - Aflevering 4
Veilige mobiliteit
10:34
9 S2 - Aflevering 5
Digitale veiligheid
10:58
10 S2 - Aflevering 6
Personeelsbehoud
10:56
11 S2 - Aflevering 7
Starten met ondernemen
11:03

Over De Podcast

In de podcastserie Onderneming van betekenis gaat presentatrice en ondernemer Ruth van der Vlugt in gesprek met bevlogen ondernemers en experts over maatschappelijke thema’s waar elke onderneming mee te maken heeft. Hoe gaan zij om met de uitdagingen van nu?

Soort podcast
Release Date
24 April
Host(s)
Ruth van der Vlugt & Sacha de Boer

Omschrijving

S1 - Aflevering 1
In deze eerste aflevering praat Ruth met productiviteitsspecialist Patrick Stastra over thuiswerken en productiviteit. Hoe kunnen ondernemers ervoor zorgen dat hun medewerkers zo prettig en productief mogelijk thuiswerken? En welke rol spelen mentale en fysieke gezondheid daarin?
S1 - Aflevering 2
In deze aflevering praten we met architect en innovator Thomas Rau over de verduurzaming van de economie in het algemeen en van bedrijfspanden in het bijzonder. Hoe ziet het bedrijfsgebouw van de toekomst eruit? En wat kun je doen om de risico’s op bijvoorbeeld brand of waterschade zoveel mogelijk te beperken?
S1 - Aflevering 3
In deze aflevering praat Ruth van der Vlugt met verkeerspsycholoog Adriaan Heino over de veranderende mobiliteit in Nederland en hoe ondernemers daarop kunnen – en misschien wel moeten – inspelen. Wat zijn de gevolgen van hybride werken? En wat betekent de opmars van deelmobiliteit voor de verkeersveiligheid? Jos Poortinga, directeur Taxivervoer bij de Munckhof Groep, vertelt over het verkeersveiligheidsbeleid van het bedrijf en hoe dit verankerd raakt in de organisatie.
S1 - Aflevering 4
HR-trendwatcher en oprichter van Effectory Guido Heezen over het werven en behoud van personeel. Hoe zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent? Wat kun je doen het juiste talent te vinden? En hoe houd je medewerkers bevlogen en betrokken.
S2 - Aflevering 1
Neem 10 minuten de tijd en je bent bijgepraat over het onderwerp van deze maand: De inflatie. De podcast gaat van start met een korte recap van de Interpolis BedrijvenMonitor. Voor dit onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbedrijf Ipsos, werden ruim 500 zzp’ers en mkb’ers gevraagd naar hun mening met betrekking tot het onderwerp. Daarna gaat De Boer in gesprek met Colin van der Laan, directeur van Team VDL uit Zwaag. Hoe gaat deze succesvolle ondernemer om met inflatie, zijn medewerkers en het werven van nieuwe opdrachten? In deze aflevering deelt hij zijn tips en tricks.
S2 - Aflevering 2
Neem 10 minuten de tijd en je bent bijgepraat over het onderwerp van deze maand: Arbeidskrapte. De podcast gaat van start met een korte recap van de Interpolis BedrijvenMonitor. Voor dit onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbedrijf Ipsos, werden ruim 500 zzp’ers en mkb’ers gevraagd naar hun mening met betrekking tot het onderwerp. Daarna gaat De Boer in gesprek met Maurice Kok van Kozijn Service uit Joure. Als eerste bouwbedrijf in Nederland geeft hij zijn medewerkers elke week standaard een dag vrij met behoud van salaris. In deze aflevering deelt hij zijn tips en tricks.
S2 - Aflevering 3
Neem 10 minuten de tijd en je bent bijgepraat over het onderwerp van deze maand: veilig verduurzamen. De podcast gaat van start met een korte recap van de Interpolis BedrijvenMonitor. Voor dit onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbedrijf Ipsos, werden ruime 500 zzp’ers en mkb’ers gevraagd naar hun mening over het onderwerp. Daarna gaat De Boer in gesprek met Gert van Adrichem, eigenaar van een melkveebedrijf in Fijnaart, West-Brabant. In zijn bedrijf werkt hij zo circulair mogelijk. Zo heeft hij 2300 zonnepanelen geïnstalleerd, voor eigen gebruik en om energie te leveren aan de zuivelcoöperatie. In deze aflevering vertelt hij wat verduurzamen hem brengt en hoe hij ervoor gezorgd heeft dat dit veilig en betrouwbaar gebeurt. En in dit artikel vertelt Gert meer over zijn duurzame plannen voor de toekomst.
S2 - Aflevering 4
Neem 10 minuten de tijd en je bent bijgepraat over het onderwerp van deze maand: veilige mobiliteit. De podcast gaat van start met een korte recap van de Interpolis Bedrijvenmonitor Voor dit onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbedrijf Ipsos, werden ruime 500 zzp’ers en mkb’ers gevraagd naar hun mening over het onderwerp. Daarna gaat De Boer in gesprek met Marjolein Groen, directeur Sustainability en CSR bij Athlon Nederland, mobiliteitsprovider met een wagenpark van 100.000 auto’s. Hoe adviseert Athlon Nederland klanten over veilige mobiliteit? En hoe pakt het bedrijf het zelf aan?
S2 - Aflevering 5
Neem 10 minuten de tijd en je bent bijgepraat over het onderwerp van deze maand: Digitale veiligheid. De podcast gaat van start met een korte recap van de Interpolis Bedrijvenmonitor Voor dit onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbedrijf Ipsos, werden ruime 500 zzp’ers en mkb’ers gevraagd naar hun mening over het onderwerp. Daarna gaat De Boer in gesprek met Mathieu Vlam, directeur-eigenaar van Vlam Machinefabriek. Een tweede-generatie familiebedrijf in metaalbewerking; ze produceren metalen onderdelen voor allerlei machines. Vader Vlam begon ooit als hoefsmid, en nu is het een miljoenenbedrijf.
S2 - Aflevering 6
Neem 10 minuten de tijd en je bent bijgepraat over het onderwerp van deze maand: Personeelsbehoud De podcast gaat van start met een korte recap van de Interpolis Bedrijvenmonitor Voor dit onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbedrijf Ipsos, werden ruime 500 zzp’ers en mkb’ers gevraagd naar hun mening over het onderwerp. Daarna gaat De Boer in gesprek met Ron Blaauw, topkok, tv-persoonlijkheid en culinair ondernemer met acht horecabedrijven van de Ron Gastrobar Groep, met in totaal 200 medewerkers. Hoe gaat hij om met het grote verloop van personeel, hoe houd je het personeel gemotiveerd en wat zorgt er voordat werknemers willen blijven?
S2 - Aflevering 7
Als startende ondernemer komt er veel op je af. Je hebt er bewust voor gekozen en je wil er een succes van maken. Je doet er alles aan om een gezond bedrijf op te bouwen én te behouden. Hoe zorg je ervoor dat je je goed voorbereid en hoe breng je de risico’s in kaart?

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials