Audiohuis – Wat zeg je nou?

Audiohuis – Wat zeg je nou?
1 S1 - Aflevering 1
Sorry
24:22
2 S1 - Aflevering 2
Je of Ik
24:02
3 S1 - Aflevering 3
Baaldag
29:49

Over De Podcast

Praten, dat doen we allemaal. Maar wat zeg je nu eigenlijk met het geluid dat je produceert, met de woorden die je kiest? Tegen anderen, maar vooral ook tegen jezelf. Taal beïnvloedt je gedrag en hoe je je voelt. Maar hoe vaak ben je je daar nu echt van bewust. In ‘Wat zeg je nou?’ onderzoeken journalisten Jessica van Spengen en Maaike Baan wat taal met jou én anderen doet. 

Van
Soort podcast
Release Date
20 January
Host(s)
Jessica van Spengen & Maaike Baan

Omschrijving

S1 - Aflevering 1
Sorry. Een klein woordje, maar met meer impact dan je denkt. Wanneer heeft sorry zeggen waarde, en wanneer niet? Wat doet het met je als je te pas en te onpas sorry zegt? En, ook niet onbelangrijk, hoe kom je er van af?
S1 - Aflevering 2
‘Je rent naar voren en je krijgt die bal zo mooi aangespeeld - maar dan schiet je hem er toch naast. Ja, dan baal je als een stekker.’ Van voetballers weten we het: ze zeggen vaak ‘je’ waar ze eigenlijk ‘ik’ bedoelen. Maar waarschijnlijk doe je het zelf ook vaker dan je denkt: ‘je bent daar wel eens bang voor', bijvoorbeeld. Wat verandert er als je ‘je’ vervangt door ‘ik’? Dat zoeken we uit in deze aflevering.
S1 - Aflevering 3
Een baaldag. Zo’n dag waarop je wakker wordt en denkt: dit gaat hem sowieso niet worden. Hoe draai je zo'n gevoel om? Kan de manier waarop je tegen jezelf praat er nog iets aan veranderen? Is positieve selftalk de oplossing, of moet je dat gevoel en die gedachten gewoon toelaten?

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials