KPMG – Vooruitgang ontcijferd

KPMG – Vooruitgang ontcijferd
1 Aflevering 1
De nieuwe graadmeters van vooruitgang
21:54
2 Aflevering 2
Transitie naar een duurzame economie
28:10
3 Aflevering 3
Transparant rapporteren
25:59
4 Aflevering 4
Balans tussen mens en machine
29:43
5 Aflevering 5
Er valt een wereld te winnen
26:00

Over De Podcast

In de podcastserie Vooruitgang ontcijferd gaat presentator Tom Jessen in gesprek met bevlogen kennisexperts over ontwikkelingen op het gebied van vooruitgang, technologie en duurzaamheid. Hoe kunnen we deze ontwikkelingen inzichtelijk maken? De samenleving waardeert bedrijven al lang niet meer alleen op basis van financiële cijfers. Wat is de werkelijke waarde van uw organisatie? KPMG biedt inzicht, zodat echte vooruitgang vorm kan krijgen.
Van
Soort podcast
Release Date
24 April
Host(s)
Tom Jessen

Omschrijving

Aflevering 1
We zijn gewend om bedrijfsactiviteiten te beoordelen aan de hand van omzet- en winstcijfers. Maar de impact van die activiteit op mens, milieu en samenleving is minstens zo belangrijk. Hoe gaan we dat inzichtelijk maken en de stap zetten naar de nieuwe zakelijkheid? In deze aflevering praat Tom Jessen met Stephanie Hottenhuis, CEO en bestuursvoorzitter van KPMG, en Aniek Moonen, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, de transitie naar de nieuwe economie. Gaat het ons lukken? Welke rol spelen bedrijven? En wat kunnen consumenten doen?
Aflevering 2
De ambities op het gebied van duurzaamheid zijn torenhoog – denk aan de Green Deal van de EU en het akkoord van Parijs. Dat stelt hogere eisen aan bedrijven maar creëert ook kansen voor nieuwe businessmodellen. Alleen: hoe krijgen die bedrijven hun klanten mee in de verandering naar een duurzame samenleving? In deze aflevering praat Tom Jessen met Michiel Evers, manager Climate Change & Sustainability bij KPMG, en Mischa Coster, mediapsycholoog gespecialiseerd in gedragsverandering, over de transitie naar een duurzame economie. Welke uitdagingen en kansen biedt deze aan bedrijven? Welke rol speelt gedragsverandering in de transitie? En hoe kunnen bedrijven hun klanten daarin meenemen?
Aflevering 3
Vanaf 2023 moeten alle bedrijven naast financiële verantwoording afleggen ook rapporteren over niet-financiële aspecten van hun bedrijfsvoering, waaronder duurzaamheid. Zo moet duidelijk worden of een bedrijf echt klaar is voor de toekomst. Waarom is dat belangrijk en hoe pak je dat als bedrijf aan? In de podcastserie Vooruitgang ontcijferd gaat presentator Tom Jessen in gesprek met bevlogen kennisexperts over ontwikkelingen op het gebied van vooruitgang, technologie en duurzaamheid. Hoe kunnen we deze ontwikkelingen inzichtelijk maken? Luister hier naar Vooruitgang ontcijferd aflevering 3: Transparant rapporteren
Aflevering 4
In deze aflevering praat Tom Jessen met Frank van Praat, director bij KPMG en leider van het Trusted Analytics team, en Frans Feldberg, hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Welke uitdagingen en kansen biedt AI aan ondernemers? Zijn onze verwachtingen van deze technologie reëel? En hoe kunnen we verantwoord omgaan met AI?
Aflevering 5
n deze aflevering praat Tom Jessen met Annelien van Meer, senior adviseur duurzaamheid bij a.s.r., en Louise Vytopil, senior manager business & human rights bij KPMG. Wat valt allemaal onder de noemer ‘social’? Waarom moet je zowel de negatieve als de positieve maatschappelijke impact van je bedrijf in kaart brengen? En hoe bepaal je waar je focus ligt?

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials