TNO – Green print

TNO – Green print
1 Aflevering 1
Een duurzame en circulaire industrie
16:56
2 Aflevering 2
Samenwerking EU
20:45
3 Aflevering 3
De beleidsmakers
30:39

Over De Podcast

De energietransitie moet en kan sneller. Dat is de conclusie van TNO, de Nederlandse Organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek. Maar, welke stappen moeten overheid, industrie en toeleveranciers zetten om die versnelling mogelijk te maken?

Van
Soort podcast
Release Date
1 September
Host(s)
Rachel van de Pol

Omschrijving

Aflevering 1
In deze aflevering van deze reeks bespreken we wat de industrie in Nederland zelf moet doen om te verduurzamen. En de rol die groene waterstof hierin kan spelen. Hiervoor spreek ik met Lennart van der Berg. Hij is programmaleider elektrolyse bij TNO. En ook is aangeschoven Nienke Hofman, ze is CEO bij Hydrogen Coalition, en staat ook wel bekend als de waterstof vrouw.
Aflevering 2
In de tweede aflevering van deze reeks bespreken we wat de Europese Unie kan doen om de industrie te verduurzamen. Waar staan we nu qua samenwerking en waar liggen de kansen? Hiervoor spreek ik met René Peters, directeur gastechnologie bij TNO. En met Carolien Gehrels, ze is Algemeen Directeur energietransitie bij Arcadis, en was tevens voorzitter van het uitvoeringsoverleg Industrie van het Klimaatakkoord.
Aflevering 3
De industrie zal met een forse CO2-reductie moeten bijdragen aan de Nederlandse klimaatdoelen voor 2030. Martin Scheepers, Consultant Energie Transitie bij TNO en Sander Kes, Strategisch-analytisch Adviseur bij Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, spreken in deze aflevering over wat de overheid op beleidsniveau doet om de Nederlandse industrie te verduurzamen.

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials