Topicus

Topicus
1 Aflevering 1
Hoe vergroot je het pensioenbewustzijn?
24:29
2 Aflevering 2
Het belang van een financieel integraal overzicht
27:51

Over De Podcast

De wereld is constant in beweging. Dat dit ook impact heeft op de IT-omgeving lijkt vanzelfsprekend. In deze podcastserie zoomen we in op de oplossingen. Want Topicus maakt met IT het onmogelijke, mogelijk. Met innovatieve software platformen; digitale ecosystemen waarin de mens centraal staat. Platformen waarin ze mensen, data en systemen met elkaar verbinden, om o.a. financiën begrijpelijker en overzichtelijker te maken voor iedereen.

Van
Soort podcast
Release Date
1 September
Host(s)
Huib de Vries

Omschrijving

Aflevering 1
Over minder dan vijf jaar gaat er een nieuw pensioenstelsel in. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen zich zorgen maken over hun pensioen, maar tegelijkertijd is het pensioenbewustzijn laag. Dus is de vraag: hoe vergroten we het pensioenbewustzijn naar aanloop van de transitie naar het nieuwe stelsel? In deze podcast, een XTR-productie van NRC branded content in opdracht van Topicus, onderzoeken we samen met twee experts wat er allemaal gaat veranderen. Marike Knoef, hoogleraar empirische economie aan de Universiteit Leiden, plaatsvervangend kroonlid van de SER en directielid van Netspar. En Alfred Kool, expert op het gebied van pensioencommunicatie.
Aflevering 2
In deze aflevering gaat Huib de Vries in gesprek met prof. van Raaij ( Professor Fred van Raaij is hoogleraar economische psychologie aan de universiteit van Tilburg) en Arjan Vliegenthart (directeur van het Nibud) over het belang van een integraal financieel overzicht. Hoe kunnen we zorgen dat mensen dat gaan maken? En welke partijen kunnen daarbij helpen? En dan dus niet alleen op de bekende momenten als bij het kopen van een huis, maar continu.

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials