Uber – De Weg Vooruit

Uber – De Weg Vooruit
1 Aflevering 1
Van taxioorlog tot platform
22:05
2 Aflevering 2
Ondernemerskeuzes van de chauffeur
23:17
3 Aflevering 3
De toekomst
23:22

Over De Podcast

In drie afleveringen duikt Sacha de Boer in de ontwikkeling van de taximarkt de afgelopen decennia. Van de taxioorlog tot de komst van Uber naar Nederland. En hoe ziet de toekomst eruit voor de taxichauffeur als zelfstandig ondernemer? De weg vooruit is een XTR branded content podcast in samenwerking met Uber.

Van
Soort podcast
Release Date
19 May
Host(s)
Sacha de Boer

Omschrijving

Aflevering 1
In deze aflevering van ‘De weg vooruit’ blikt Sacha de Boer terug op het rumoerige verleden van de taxiwereld met oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting. Ook stapt ze in de auto bij chauffeur Haroun die de ontwikkelingen in de taximarkt van dichtbij meemaakte als zelfstandig taxiondernemer.
Aflevering 2
In deze aflevering van ‘De weg vooruit’ stapt Sacha de Boer in de taxi bij Ap Schuitemaker, die vertelt welke ondernemerskeuzes hij maakt als zelfstandige in de taxibranche. Ook spreekt ze gepromoveerd onderzoeker Sjanne Marie van den Groenendaal over duurzaam zelfstandig ondernemerschap. Wat brengt het je als chauffeur en waar moet je voor waken als zzp’er?
Aflevering 3
In deze aflevering van ‘De weg vooruit’ stapt Sacha de Boer in de taxi bij chauffeur Marcel Antonisse om de toekomst van de taxibranche en platformeconomie te bespreken. Met Margreet Drijvers bespreekt ze hoe het gesteld is met de belangenbehartiging van ondernemers. Zorgen ze goed voor zichzelf en kan het ook anders?

Beschikbaar via

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials