Audiohuis

NieuwsDe beste podcasts van 2023

De beste podcasts van 2023

Voor we over een aantal dagen het glas heffen op een nieuw jaar, duiken we samen met jou in een greep van de beste podcasts van 2023. Hier een aantal tips van onze Audiohuis-redactie.

De Erfenis

Na succesvolle podcasts als Bob en Laura H. is AudioCollectief SCHIK terug met een nieuwe serie; De Erfenis. Alles wat eindigt, laat iets na: een erfenis. Maar veel erfenissen worden niet aangekondigd in donkere kamertjes. Veel erfenissen staan niet helder op wit papier. Deze erfenissen sluimeren, in onze genen, in de manier waarop we tegen onze kinderen praten, waarop we verliefd worden, in de kansen die iemand krijgt (of niet krijgt), in de personen die we kiezen om ons land te besturen. In  deze podcast volgt SCHIK mensen die worstelen met de gevolgen van een nalatenschap, en daar iets aan proberen te doen.

Hier Hing een Schilderij

Duik je liever in de wereld van kunst en cultuur? Hier Hing Een Schilderij vertelt het verhaal van een controversiële roofkunstzaak rond een topstuk uit het Stedelijk Museum Amsterdam. Het schilderij, een Kandinsky ter waarde van 60 miljoen euro, is overhandigd aan de erfgenamen van een Joodse vluchteling. Maar is dat terecht? In deze achtdelige podcast over nazi-roofkunst, nationaal schuldgevoel en exorbitante prijsstijgingen op de kunstmarkt, wordt het uitgezocht.

Kweekje, mi kwekipikin

In de zesdelige podcastserie onderzoekt journalist Nicole Terborg de informele pleegzorg waar ze zelf in heeft gezeten. Nicole is een ‘kweekje’, zoals veel Surinaamse Nederlanders dat noemen; ze is niet opgegroeid bij haar ouders, maar bij andere familieleden. In de podcast vertelt Nicole niet alleen over kweekjes in het algemeen, maar deelt ze ook haar eigen verhaal en gevoelens. One’sy Muller vertelt in deze Reel waarom het zo belangrijk is dat er meer aandacht komt voor deze podcast.

True Crime Pro’s

In True Crime Pro’s nemen John Pel en Marcel van de Ven je mee in hun ervaringen rondom bekende crime-zaken zoals de moord op Theo van Gogh, de schietpartij in Alphen aan de Rijn en de Schiedammerparkmoord. Iedereen hoort over deze zaken in de media. Maar wat gebeurt er achter de schermen? Oud-forensisch rechercheur John en ex-undercoveragent Marcel maakten veel spraakmakende zaken van dichtbij mee. Wat gebeurde er nou écht achter de schermen? En wat deed (en doet) dit werk met Marcel en John als mens?

Batavia

Ben je een geschiedenisfanaat? Dan is Batavia dé podcast voor jou. De podcast vertelt het waargebeurde verhaal van de gruwelijkste scheepsreis uit de geschiedenis. Zeil mee met de Batavia en ontdek hoe gekrenkte eer en ongebreideld winstbejag alles op de klippen doen lopen. Volg het gruwelijke schrikbewind van psychopaat Hieronymus Corneliszoon en zijn handlangers vanaf de eerste rij en luist je aan bij de dappere enkelingen die in opstand komen.

Audiohuis als audiopartner?
Overweeg je ook podcasts op te nemen in jouw audio content strategie? Audiohuis zorgt voor de totaalproductie van jouw podcast waarbij wij helpen met het voorbereiden, scripten en organiseren, en indien gewenst, distributie. Samen zoeken we naar het verhaal, de stemmen en de muziek die jouw merkidentiteit versterken. Neem contact op met ons op voor vragen of een oriënterend gesprek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials