Audiohuis

NieuwsHoe verhoog je de kwaliteit van jouw podcast

Hoe verhoog je de kwaliteit van jouw podcast

Hier let je op bij het schoonknippen van je podcast

Het bedenken en opnemen van je podcast zijn slechts de eerste stappen op weg naar een mooi eindproduct. Want het bewerken en schoonknippen van de opname is heel belangrijk! Dit zijn een aantal dingen waar je op moet letten.

  1. Fouten en versprekingen

Schrijf tijdens het opnemen van de podcast tijdcodes op van wanneer de host of gast(en) zich verspreken of een foutje maken. Door het op te schrijven, hoef je de opnames niet te onderbreken en haal je de sprekers niet uit hun focus. Achteraf kun je aan de hand van de tijdcodes de foutjes en versprekingen wegknippen.

  1. Onnodige stiltes en versprekingen

Tijdens het opnemen kunnen er momenten zijn waarop de spreker stopt of (te) lang nadenkt. Het is belangrijk om deze onderbrekingen en stiltes weg te knippen om de luisterervaring te verbeteren. Maar let wel: soms is een stilte ook juist mooi om een aarzeling te laten horen. Je kunt overwegen om het erin te laten om de luisteraar mee te nemen in de twijfel van de spreker.

  1. Kuchjes

Net als fouten en versprekingen, letten we bij het schoonknippen ook op hoest- en kuchgeluiden. Iedereen verslikt zich weleens of kucht tijdens het praten. Schrijf dus ook voor dit soort geluiden een tijdscode op, zodat je tijdens het bewerken gemakkelijk deze geluiden kunt vinden om weg te knippen.

 

  1. Smakjes

Iets wat vaak wordt vergeten, maar essentieel is voor de kwaliteit van je podcast is het wegknippen van smakgeluiden. Deze geluiden zitten vaak aan het begin van een zin en kunnen, vooral als iemand met veel smakjes praat, storend zijn voor de luisteraar. Investeer dus echt tijd in de edits van je podcast om deze smakjes weg te knippen. Dit verbetert de kwaliteit waardoor de uitluistertijd hoger zal worden.

Heb je vragen over het schoonknippen van je podcast? Neem dan contact met ons op.

Audiohuis als audiopartner

Overweeg je ook een podcast op te nemen in jouw audio content strategie? Audiohuis zorgt voor de totaalproductie van jouw podcast waarbij wij helpen met het voorbereiden, scripten en organiseren, en indien gewenst, distributie. Samen zoeken we naar het verhaal, de stemmen en de muziek die jouw merkidentiteit versterken. Neem contact met ons op voor vragen of een oriënterend gesprek.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials