Audiohuis

NieuwsTalitha Muusse lanceert op Equal Pay Day 2021 podcast over financiële vrijheid

Talitha Muusse lanceert op Equal Pay Day 2021 podcast over financiële vrijheid

Ondernemer, millennial-expert en voormalig presentator van Op1 Talitha Muusse lanceert haar eigen podcast. In Fulltime Vrijheid gaat ze met inspirerende vrouwen in gesprek over financiële onafhankelijkheid en financiële vrijheid. De hoofdvraag is: hoe creëer je voor jezelf een toekomst waardoor je niet meer gebonden bent aan je loonstrook (en partner), maar een leven kan leiden waarin je vrij en onafhankelijk bent?

Zo’n vrij leven creëren is in Nederland niet altijd vanzelfsprekend, want bijna de helft van de vrouwen is financieel afhankelijk. Des te belangrijker om het thema een podium te geven. In haar podcast verkent Talitha dit onderwerp in zes afleveringen.

De podcastserie gaat vandaag, op Equal Pay Day 2021, live en trapt af met een gesprek met Sophie van Gool, oprichter van Salaristijger en auteur van de bestseller Waarom vrouwen minder verdienen. Goed onderhandelen is volgens haar de beste investering die je kunt doen. Eén van haar belangrijkste tips: als je niet één keer ‘nee’ hebt gehoord, dan heb je te laag ingezet.

De tweede aflevering gaat in op het leven van ‘krullenfluisteraar’ Irina Silva Fortes. Vijf jaar lang zat ze, als alleenstaande moeder van een gehandicapte zoon, in de bijstand en verdiende ze stiekem bij als kapster. Tegenwoordig runt Irina een succesvolle eigen zaak in Rotterdam.

In de serie gaat Muusse ook in gesprek met vastgoedondernemer Myrthe de Groot, Li An Phoa die strijdt voor drinkbare rivieren en 13 jaar lang zonder huis leefde en met Sylvana Simons die streeft naar gelijkwaardigheid voor iedereen.

S1 E1: Sophie van Gool over onderhandelen, de loonkloof en seksisme

S1 E2: Irina Silva Fortes over ondernemen, de bijstand en financiële stress

S1 E3: Myrthe de Groot over beleggen in vastgoed, de voedselbank en financiële vrijheid

Fulltime Vrijheid is vanaf nu wekelijks te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. De podcast is ontwikkeld door VBK AudioLab, Kosmos Uitgevers en Audiohuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials