Audiohuis

NieuwsDe beste Engelstalige podcasts van 2023
Engelstalige podcasttips

De beste Engelstalige podcasts van 2023

Eerder deelden we de beste Nederlandstalige podcast van 2023. Goed nieuws voor internationale podcastfans, want dit keer duiken we in de beste Engelstalige podcasts van vorig jaar.

Ghost Story

Journalist Tristan Redman gelooft niet in geesten. Toch duikt hij in de podcast Ghost Story in een onheilspellend verhaal over het verschijnen van een geest. Namelijk een die in zijn ouderlijk huis ronddwaalt. Er gebeurden vroeger vreemde dingen in Tristans slaapkamer, die toevallig grensde aan het huis van de buren waar in 1937 op brute wijze de overgrootmoeder van Tristans vrouw werd vermoord. Zijn de geest en het moordmysterie op een manier aan elkaar verbonden? In Ghost Story duikt Tristan in het familiedrama. Een podcast om te bingen!

The Retrievals

In The Retrievals van Serial en The New York Times vertellen twaalf vrouwen hoe hun pijn werd gebagatelliseerd in een van de meest gerenommeerde IVF-centra van de Verenigde Staten. Susan Burton van This American Life – een wekelijks Amerikaans radioprogramma – is de stem van de vrouwen die een bezoek brachten aan het IVF-centra. Ze waren hoopvol… tot de eicelpunctie. Wat gebeurde er met de medicatie? En waarom werd de pijn van de vrouwen niet serieus genomen? Ze delen hun verhaal in The Retrievals.

Believe in Magic

Jamie Bartlett, ook bekend van de podcast The Missing Cryptoqueen, stort zich graag in bizarre verhalen. Voor Believe in Magic dook hij in het verhaal over de Britse tiener Megan Bhari, oprichter van een liefdadigheidsinstelling voor zieke kinderen. Megan heeft een grote online following, maar is ook héél ziek. Ze heeft een hersentumor. De moeder van Megan start een crowdfunding om een dure behandeling te kunnen betalen, maar niet iedereen gelooft het verdrietige verhaal van Megan.

You Didn’t See Nothin

In 1997 werd Lenard Clark, een 13-jarige zwarte jongen uit Chicago, in coma geslagen door witte jongeren. Het verhaal maakte veel indruk op de toen 23-jarige Yohance Lacour. Hij besloot onderzoek te doen en erover te schrijven. Van zijn eerste stappen in de journalistiek, tot een gevangenisstraf van 10 jaar, tot deze podcast. Wat is er allemaal gebeurd? En wat is de relatie tussen dit verhaal uit 1997 en het heden? Lacour brengt het samen in deze ijzersterke podcast.

The Heart

In 2014 neemt Kaitlin Prest voor het eerst audio op in haar slaapkamer en het blijkt het begin van iets moois. Tien jaar later zijn er meerdere delen van haar autobiografische podcastserie The Heart verschenen.  Zo is er bijvoorbeeld een serie over de band met haar zus en in 2023 kwam er een deel uit over de band met haar vader. Kaitlin deelt hierin hyperpersoonlijke informatie over de niet altijd makkelijke band die ze met hem heeft. Prest wil dit moeilijke verleden samen met haar vader verwerken in de vierdelige podcastserie DAD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Volg ons op socials